KÖPPROCESSEN

SÅHÄR GÅR DET TILL

HÄR LEDER VI DIG GENOM DE OLIKA STEGEN I ATT KÖPA NYPRODUKTION FRÅN JÄRNTORGET, FRÅN FÖRSTA STEGET NÄR DU ANMÄLT INTRESSE FÖR EN BOSTAD TILLS DET ÄR DAGS FÖR DIG ATT FLYTTA IN. KANSKE STÖTER DU PÅ NÅGRA NYA BEGREPP SOM BOKNING, FÖRHANDSAVTAL, UPPLÅTELSEAVTAL OCH SLUTBETALNING OCH HAR DU FRÅGOR HJÄLPER VI DIG GÄRNA.

01. Intresseanmälan / Förhandsbokning

Stjärnhusen arbetar parallellt med många projekt i många år innan projektet innan säljstart. Under tiden finns möjlighet att anmäla intresse för projektet på vår hemsida. Du får då löpande information om projektets utveckling samt inbjudan till säljstart. Du förbinder dig inte till något och det är helt kostnadsfritt.

02. Säljstart

När projektet närmar sig försäljningsstart kontaktas de som föranmält intresse. Bostäderna säljstartas ofta innan byggstart. Innan du bestämmer dig får du ta del av digitalt och/eller analogt matieral som visar hur bostäderna kommer att se ut.
Vi tillämpar ej kösystem för dig som anmält intresse. Utan principen ”först till kvarn” gäller vid säljstart.

03. Reservation

Vid försäljningsstart meddelar du vilken bostad du är intresserad av. I denna process gäller ”Först till kvarn”. Efter avslutad process kommer mäklaren att kontakta dig för genomgång av din reservation.

04. Bokning

Efter att du reserverat din bostad tecknas ett bokningsavtal. I samband med bokningen görs en bedömning av din Nästa steg i är att upprätta ett bokningsavtal, i samband med att bokningen görs en bedömning av er förmåga att finansiera köpet. I samband med detta görs en kreditupplysning. I samband med bokningen erläggs en bokningsavgift om 30 000 kr inom cirka en vecka från det att bokningsavtalet har tecknats. Bokningsavgiften räknas sedan av från slutbetalningen. När Stjärnhusen har undertecknat avtalet är bostaden bokad för din räkning förutsatt att du betalar in bokningsavgiften. Ett bokningsavtal är inte bindande och om du senare väljer att inte fullfölja affären återbetalas bokningsavgiften reducerad med en administrationsavgift om 10 000 kr.

05. Förhandsavtal

Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och den nybildade bostadsrättsföreningen, du förbinder dig att köpa bostadsrätten.
Bostadsföreningens kostnadskalkyl

06. Inredningsval

Du som kund kan via vår digitala tillvalsfunktion fritt välja inredning mot extra kostnad. Tillval kan göras mot en extra kostnad, din kostnad ser du direkt i vår digitala tjänst. En handpenning betalas på dessa i samband med att valen görs.

07. Upplåtelseavtal

Mäklaren kontaktar köparen i god tid, vanligtvis 6-3 månader, innan tillträdesdagen för att teckna upplåtelseavtal. I detta skede har bostadsföreninges ekonomiska plan registrerats hos Bolagsverket och intygsgivare har granskat planen. Föreningen har också erhållit tillstånd att upplåta bostadsrätten. I samband med detta betalar kunden en dellikvid om 10% av priset. Slutlikviden, dvs resterande belopp av insats och eventuell upplåtelseavgift, betalar du i samband med tillträdet. Säkerhet för samtliga insatser och upplåtelseavgifter har också ställts och säkerheten förvaras hos Boladsverket.

08. Besiktning

Någon månad innan tillträdet av bostaden sker slutbesiktning. Detta görs av en oberoende besiktningsman. Besiktningens syfte är att kontrollera att bostaden är kostraktsenligt utförd och i enlighet med gällande normer och bestämmelser. Om några anmärkningar skulle upptäckas, protokollförs dessa för att sedan åtgärdas av Stjärnhusen.

09. Tillträde – äntligen dags att flytta in

Senast tre månader före tillträdet får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. I samband med tillträdesdagen skall slutbetalning ske, då betalas resterande belopp minus det belopp som erlagts tidigare samt eventuella tillval. Bostadsnycklar lämnas ut mot uppvisande av kvitto på utförd betalning av bostaden samt giltig legitimation.

10. Kundservice & Eftermarknad

Vi kommer att finnas tillgängliga för eventuella tekniska frågor gällande er nya bostad. I samband med att ni flyttar in skickar vi ut en kundundersökning där du anonymt kan svara på frågor om hur du upplevde ditt bostadsköp och din nya bostad. Dina svar är viktiga för oss för att vi ska utvecklas för att förbättra din upplevelse som kund hos oss.

Undrar du något?

Har du några frågor kring vår säljprocess eller har andra frågor om våra projekt är du varmt välkommen att kontakta oss.
Nu kan du äntligen flytta in i din nya bostad!

Stjärnhusen Kundkontakt